Esa-JussiSalminen Uralin piraatti

Heitänkö joulukuusen nyt menemään?

  • Lumen peittämä joulukuusi Izhevskissä.
    Lumen peittämä joulukuusi Izhevskissä.

Olen tottunut oikeisiin kuusiin ja siihen, että ne sitten heitetään menemään pian joulun jälkeen, varsinkin jos varisevat. Jos ne alkavat kasvaa, niin voi pitää pitempään. 

Suomessa tekokuuset ovat usein melko paljon oikeita muistuttavia. Toisin on monessa maassa. Espanjassa olen nähnyt kaikkein ällistyttävimmät kuuset: mitä tekemistä vaaleanpunaisella kartiolla on enää kuusen kanssa? No heitä täytyy ymmärtää, jos maassa ei kuusia kasva.

Täällä Venäjällä oikeita kuusia periaatteessa tietysti olisi, mutta tekokuuset ovat suosittuja nykyisin. Niitä on eri värisiä, mutta kuusen muotoja ja oksia on matkittu aika hyvin. Ne ovat koottavia. Sellaisen sain viime joulukuussa.

Onhan siinä puolensa, jos kuusen voi unohtaa vaikka seuraavaan vuoteen asti paikoilleen. Minulla ei ole tarpeeksi isoa kaappia täällä, johon voisin sen tunkea kokonaisena. Purkaa en nyt ehdi, koska aina on joku udmurttilainen novelli houkuttelemassa tai suomen tunti uhkaamassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juhani Vehmaskangas

Onneksi syötävät joulukuuset tekevät tuloaan.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Älä ihmeessä heitä - eihän vielä ole edes Juhannus.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Minun joulukuusessani on säkökynttilät. Joulun jälkeen riisun ne pois. Kuusi on taas ensi joulun alla hieman isompi, kynttilät samat. Olen siksi roskaava mies, että joulukuusta en sisälle tuo, säästän vaimoni töitä.

Tämän blogin suosituimmat