Esa-JussiSalminen Uralin piraatti

Jälleen uusi udmurttilainen urheilutähti


Lontoon maailmanmestaruuskisoissa tänä vuonna 20 km:n kävelyssä hopeaa sai Udmurtian Sharkanin piirikunnasta kotoisin oleva udmurtti Sergei Shirobokov, joka on vasta 18-vuotias. Kultakin jäi vain 2 sekunnin päähän. Erityisesti hänen puhdasta kävelytekniikkaansa kehutaan laajasti.


Tässä Udmurtian television monesti palkitussa ohjelmassa Mylys' Kydys' hän valmentajineen kertoo urheiluelämästään ja ylipäänsä urheiluvalmennuksesta Udmurtiassa alkaen kohdasta 38 min.:
https://


Shirobokov asuu tällä hetkellä toisessa suomalais-ugrilaisessa tasavallassa, Mordvan Saranskissa, joka varsinainen Venäjän kävelypääkaupunki.


Sharkanin piirkunta ei ole tunnettu ainoastaan urheilijoistaan. Siellä on ensimmäinen suomalais-ugrilainen kulttuuripääkaupunki Bygy. Sieltä on kotoisin myös Helsingin yliopistossa työskentelevä kuuluisa udmurttilainen kielentutkija Svetlana Edygarova-Mantel. 


(Suomalaisen transkription mukaan pitäisi oikeastaan kirjoittaa Jedygarova, mutta englantilaistyyppinen valtaa alaa.)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän savellyksia1 kuva
Antti Samuli Hernesniemi

Tämä nuori mies näyttää Wikipedian mukaan olleen yksi niistä kuudesta venäläisestä (niistä joiden sallittiin osallistua) urheilijasta MM-kisoissa, jotka pääsivät mitaleille asti. Miksi Saransk ja juuri kävelijät ?

Käyttäjän HelenaNurmikari kuva
Helena Nurmikari

Hienoa, että pieniä sukukansoja tuodaan esiin mediassa! Iso peukku.

Tämän blogin suosituimmat