Esa-JussiSalminen Uralin piraatti

Keuruun yömaraton


Nimestään huolimatta tämä ei ole varsinainen yömaraton, paitsi ehkä kokomaratonin Kalevi Saukkosen osalta, joka taivalsi matkaa yli seitsemän tuntia. Mutta hän onkin maratonin lukumäärän Suomen ennätysmies.
Lähdöt olivat ainakin minulle ihanteelliseen aikaan, illalla, ei edes myöhään, maratonin klo 20 ja puolimaratonin 20:30.


Tapahtuma keräsi useita satoja osanottajia ja oli hienosti järjestetty. Ensikertalaisille tuotti aluksi päänvaivaa parkkipaikan löytäminen. Ei käynyt selväksi oliko Kurkisaareen päin johtavan tien alussa liivimies neuvomassa autoja sinne vai kieltämässä menemästä lähemmäksi. Pieni verryttelymatka ei koskaan kuitenkaan ole pahasta.
Psykologisesti puolimaratonille mielestäni sopii, että kierretään yksi lenkki kahdesti. Maratonilla uskoisin neljä kierrosta samaa lenkkiä alkavan tympiä ja ahdistaa. Lisäksi lenkki oli oikein päin: aluksi ja keskivaiheilla tylsempää tasaista pätkää Multiantietä, mutta lopussa vaihtelevampaa ja mutkittelevampaa reittiä Keuruun keskustan kautta. 


Kannustavia katsojia oli sateesta huolimatta joitakin ja huoltojoukot runsaita ja innokkaita. Oli hyvä käytäntö, että palkinnot jaettiin sitä mukaa kun palkittavat tulivat maaliin. Näin kannattaisi tehdä kaikilla pitkillä matkoilla, joilla eri sarjoissa ja matkoilla tullaan maaliin hyvin eri aikoihin. Yhteisen palkintojenjakotilaisuuden kyttäys voi häiritä loppuverryttelyjä ja kotimatkoja. 


Juoksun jälkeen oli tarjolla telttasaunaa, kylpypaljua ja uintia. Järvessä vesi oli sopivan viileää, paljussa sopivan lämmintä (jotain 35-40 astetta). Telttasauna tuntui sen sijaan varsin kylmältä ja vetoiselta. Teltta oli ilmeisesti yksinkertaisesti aivan liian iso, korkea ja vetoinen yhden tavallisen kiukaan lämmitettäväksi. Olihan täällä järjestetty myös suihku, mutta se oli ainakin minulle tarpeeton, järven vieressä kun oltiin.


yomaraton.fi

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat