Esa-JussiSalminen Uralin piraatti

Naistenpäivän liukas tuulahdus keväästä

 

Kansainvälisen naistenpäivän juhlinta alkoi jo pari päivää sitten. Yliopistolla Udmurttilaisen filologian, suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen ja journalistiikan instituutin opiskelijat järjestivät perinteisen pienen onnittelutilaisuuden. Miehiä onniteltiin miestenpäivän eli isänmaan puolustajien päivän 23.2. johdosta ja naisia tulevan naistenpäivän 8.3. johdosta.

Tänään on Luojan kiitos virallinen vapaapäivä, mikä mahdollistikin Ylen vaalikoneen täytön yhteen putkeen. Kuten juhlat yleensäkin, naistenpäivän juhlinta alkoi jo aattona eilen. Olin opettajien täydennyskoulutusinstituutin työntekijöiden kanssa ensin heidän työpaikallaan. 

Sitten siirryimme pelmeniravintolaan hyvin vaikeasti, koska edellisenä päivänä oli ollut tämän vuoden ensimmäinen suoja, aivan liian aikaisin. Tästä johtuen jalkakäytävä oli epätasaista jäätä. Itse pysyin hyvin pystyssä hieman liukastellen, mutta ystäväni kanssa raahasimme välissämme hänen naispuolista kollegaansa. Tämä ei pysynyt hetkeäkään pystyssä, johtuen korkeahkosta iästä, liukkaista kengistä ja konjakista. En ole koskaan vielä eläissäni liikkunut niin hitaasti, mutta hauskasti paikasta toiseen.

Pelmenikahvilassa oli sienipelmenejä, lanttupelmenejä, haukipelmenejä ja monia muita, kastikkeena hapankermaa ja tartarkastiketta. Omenalla ja kanelilla maustettujen suklaapelmenien kokeileminen jäi toiseen kertaan. Pelmenit ovat niin täyttäviä. Kirsikkahillopelmenejä olen jo aikaisemmin kokeillut. Pelmenien kotimaassa kulttuurisia innovaatioita riittää.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän TarjaKaltiomaa kuva
Tarja Kaltiomaa

Onpa siinä blogikirjoituksella syvyyttä ja värikkyyttä kerrakseen pienessä tilassa. Tällaista sanon niin sanotuksia tiivistetyksi tiedoksi, jollaista myös runous on. Pienessä jutussa ihan pienen romaanin ainekset ja sisältö. Kiitos.