Esa-JussiSalminen Uralin piraatti

Luxusta runtuviikolla


Ennen muinoin tähän aikaan vuodesta korjattiin viimeisetkin sadot ja palvelusväelle alkoi ainoa vapaa viikko vuoden aikana, ns. runtuviikko. Viikolla pidettiin paljon juhlia, väenkokouksia ja tansseja. Nykyaikana varmaan harvempi mieltää syksyn lomakaudeksi. Ennen se oli luonnon rytmin vuoksi silloin. Entä milloin piti lomaa kivikauden metsästäjä?


Vuorokausirytmi on aika helppo: silloin kun on pimeää, kannattaa nukkua, kun ei töitäkään näe tehdä. Kannattaa nukkua jokseenkin samoihin aikoihin kuin muutkin yksilöllinen vaihtelu tietysti huomioiden. 
Loman pitäminen ei ole yhtä helppo juttu. Pääasia on varmaan, että pitää lomaa mahdollisimman usein ja mahdollisimman monesta asiasta, niin sitten taas jaksaa. Itse sain viime vuoden marraskuusta jatkuneen pääharrastukseni aikaa vievimmän vaiheen loppuun juuri Mikkelinpäivänä: kaikki 37 novellia loppuun käännettyä. Edessä on tosin hiontavaihe.


Nyt lomallani tästä tekstitehtaana olosta voin tehdä kaikkea mielettömän hauskaa ja rentouttavaa, mihin ei ole pitkään aikaan ollut riittävästi aikaa: pitkiä päämäärättömiä vaelluksia, oppituntien huolellista uudelleensuunnittelua, teatteria, elokuvia ja vaikka kirjastosta päättömästi luettavaksi kaikkea hauskaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat