Esa-JussiSalminen

Epätavallisen poikkeavaa toimintaa havaittu Multian kirkolla

  • Pohjolan Matkan linja-auto Multian ydinkeskustassa vilkkaana kesäpäivänä.
    Pohjolan Matkan linja-auto Multian ydinkeskustassa vilkkaana kesäpäivänä.
  • Kansa odottaa Multian kirkon mutkassa pysäkillä.
    Kansa odottaa Multian kirkon mutkassa pysäkillä.

 

Joku vuosi sitten Multialle liikennöi Töysän linja kohtuullisen usein. Nyt tilanne on tyystin muuttunut. Välillä mikään ei liikennöinyt. 


Sitten alkoi liikkua Onnibus ja liikkuu edelleen: välillä Jyväskylä-Seinäjoki on linjalla F18 Multian pysäkki, kirkolta sivussa. Se meni molempiin suuntiin kaksi kertaa päivässä. Nyt kerran. Joinain päivinä kaksi. http://www.onnibus.com/FI/aikataulut.htm


Maanantaista perjantaihin pääsee aamuisin Jyväskylästä Multialle Ouluun menevällä bussilla. Multialta Jyväskylään sillä pääsee keskipäivällä maanantaista perjantaihin. Se pysähtyy kirkon luona.
Ihan työmatkoihin nämä julkisen liikenteen palvelut tuskin kellekään kelpaavat, mutta joillekin muille olisivat ihan kokeilun arvoisia. 


Jyväskylä-Seinäjoki onnibussikin on minusta tyhjempi kuin onnibussit yleensä, Oulu-Jyväskylä -bussi muutaman kerran kokemuksella varsin tyhjä: viimeksi matkustajia 6 kappaletta.


Kun minulla ei ole työmatkoja Suomessa, eikä pakollista tarvetta muutenkaan sinkoilla pitkiä matkoja paikasta toiseen milloin sattuu, en ole edelleenkään hankkinut ajokorttia. Sitä paitsi minulla on parempaakin tekemistä tai tekemättä olemista.


Lisäksi on hauska tuppautua tarvittaessa muiden autoihin ja siten keventää heidän raskasta henkilökohtaista hiilijalanjälkeään ja huolestunutta sydäntään. Tai sitten käyttää julkista. Oudoltahan se tuntuu ja pääkaupunkiseudun ratikkapysäkkejä tulee toisaalta ikävä ja kanssamatkustajia. Siellä olisi ihan normaalia seisoa pysäkillä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset